Programok

Várak

Fotó: orszagjaro.net

A méltán híres Szigligeti vár festői környezetben, a szigligeti hegyen található. Apartmanunktól autóval 3 perc, kerékpárral az oda vezető kerékpárúton 20 perc. A várhegy megmászása maga is kellemes túra, de megéri az erőfeszítés, hisz a várból elénk táruló látvány – a Balaton, a Tapolcai-medence és a tanúhegyek – páratlan. Tiszta időben a 20 km-re található sümegi vár is látható.

Szigligeti Vár

Szigliget

A Csobánc-hegyen található várrom kedvelt kiránduló- és túrahely. A várhoz felmászni embert próbáló feladat, igazi kihívás. Az erőnléti próbán túl, azonban a panoráma megéri az erőfeszítést. Az egész környéket be lehet látni. A vár autóval kb. 15 perc, kerékpárral egy kellemes egyórás tekerés.

Csobánc

Gyulakeszi

Fotó: Farkas Péter
Fotó: csodalatosbalaton.hu

Sümeg vára Magyarország legjobb állapotban lévő vára. A festői környezetben elhelyezkedő fellegvárt megpillantva azonnal rabul ejti a látogatót. A vár gazdag programkínálattal várja a turistákat mind magában a várban, mind a vár lábánál elterülő várbirtokon. Gazdag családi programkínálatban lehetőség van lovaglásra, lovagi fegyverek kipróbálására, állatsimogató megtekintésére. A lovagi tornák főszezonban hetente kétszer tekinthetők meg.
Apartmanunktól 20 km-re található, a 84-es főúton könnyen megközelíthető.

Sümegi Vár

Sümeg

Családi programok

Fotó: balatonederics.hu

Balatonederics leghíresebb látnivalója. Egész napos családi programlehetőséget kínál múzeummal, az afrikai állatvilág bemutatásával, afrikai életképpel – maszáj kunyhókkal, ingyenes minidzsungellel gyermekek részére. A gyermekeket pónilovaglási lehetőség, és légvárugráló biztosított.
Apartmanunktól autóval 2 perc, kerékpárral 5-10 perc.

Afrika Múzeum

Balatonederics

A györöki Szépkilátó kedvelt turistahely, hiszen az onnan nyíló látképet nehéz leírni. A Balaton és a partján húzódó Badacsony és Szent György-Hegy, a Szigligeti vár látványa páratlan. A 71-es főút mentén található kirándulóhelynél sok férőhelyes parkolóval, fából készült, tájba illő pihenőpadokkal és árnyékot nyújtó fákkal várja a pihenni vágyókat. A gyalogos túraútvonalak is érintik, de biciklivel is könnyen megközelíthető.

Szépkilátó

Balatongyörök

Fotó: balatongyorok.hu
Fotó: puspoki-palota.hu

Sümeg a térség legszebb panorámájú városa. A város fölé magasodó több mint 800 éves vár vigyázza a települést. A város utcáin szembe jön a történelem. Deák Ferencék találkozóhelye, a kaszinó, a Püspöki Palota, vagy a gesztenyefákkal szegélyezett sümegi utcák kellemes, nyugodt, romantikus kikapcsolódást kínálnak. A Palota Pince borkülönlegességei kellemes esti programot kínálnak a kulináris élvezeteket keresőknek.

Sümeg

A Balaton fővárosa országszerte ismert. A barokk kisváros számtalan látnivalóval várja a látogatókat. A Festetich-kastély és Vadaspark, a Balatoni Múzeum, Babamúzeum, Csigaparlament kellemes kikapcsolódást ígér, amelyet egy kis strandolással, hajókázással is egybeköthetnek.

Keszthely

Fotó: Csodálatos Magyarország
Fotó: hajozas.hu

A Badacsony talán a leghíresebb tanúhegyünk. A bazalt orgonák fenségesen tekintenek le a Balatonra. A badacsonyi bor összeforrt a heggyel és a tóval. Az ide látogatóknak egyszerűen nem szabad kihagyni, hogy ellátogassanak Badacsonyba és egy jó pohár bor mellett élvezzék a táj szépségét, amelyet akár az egyik sétahajón is elfogyaszthatnak. A badacsonyi kikötőből komppal a déli partra is rövid idő alatt átérhetünk.

Badacsony

Apartmanunk vendégeinek ideális választás az edericsi strand, amely a legelsőként érhető el a Balaton kapujában. A családias fürdőhelyhez ezért is ragaszkodnak olyan sokan hosszú ideje már. A strandon nincs zsúfoltság, az egész strandon családias a légkör.  A sűrűn beültetett fák alatt könnyű árnyékos helyet találni a nyári melegben. A meder fokozatosan mélyül, a víz tiszta. A partról is lenyűgöző panoráma tárul a vendégek elé, a szemközti tanúhegyektől a hófehér balatoni hattyúkig. A gyerekek részére igényes, biztonságos játszótér és nagy lidó biztosított.

Balatonederics Strand

Fotó: femina.hu
Fotó: balatonederics.hu

Lepje meg szeretteit egy életre szóló élménnyel! Sétarepülés apartmanunktól 1,5 km-re. A 33 év tapasztalattal és közel 5000 óra repülési idővel rendelkező pilóta felejthetetlen pillanatokkal ajándékozza meg Önöket a Balatonfelvidék lélegzetelállító tájai felett repülve. Ön közben légifelvételeken örökítheti meg az élményt, de igény esetén profi fotóssal is elkészíttetheti azokat.

Sétarepülés